The Rite of the Womb

The womb is not a place to store fear and pain; 
the womb is to create and give birth to life.

Deze bovenstaande helende woorden hebben mij gebracht waarnaar ik zo op zoek was. Als Womb Keeper mag ik deze bijzondere heling van het baarmoedergebied doorgeven aan andere vrouwen.

Achtergrondinformatie over de Rite of the Womb: 

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te verzamelen …
de baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

De 13de Rite is een krachtig geschenk aan jouzelf. 

Dit oude vrouwenritueel heelt jou en laat je herboren worden in kracht, schoonheid en integriteit. Deze Blessing eert en respecteert de Oermoeder en Godin die elke vrouw in zich heeft.
Door de zachte energie van de inwijding, die zowel een heling ook een ‘blessing/ zegening’ is, wordt de vrouwelijke kracht ge-re-activeerd.  De Rite is een oeroud vrouwenritueel van heling en bevrijding en is ontstaan in het Amazonegebied, we herinneren ons op deze manier aan deze essentiële waarheid.
We verbinden ons met Moeder Aarde en eren haar.

De Rite is er voor alle vrouwen,
de vrouwen met en/ of zonder baarmoeder, 
de vrouwen die wel of geen eigen kinderen hebben gebaard,  
en vrouwen die wel of geen maantijd meer hebben.

De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Vaak dragen we ook een stuk (on)bewust pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit het verre verleden met ons mee.
We hebben vaak zelf kwetsuren opgelopen in dit leven waardoor mogelijk onze vrouwelijke kracht is aangetast, verloren is gegaan. 

De Rite of the Womb (baarmoeder) is zeer krachtig en brengt,
in alle zachtheid, jouw moederschoot van creatie in de oorspronkelijke en natuurlijke balans terug. Hierdoor gaat jouw gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer stromen.
Een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn.
Water maakt altijd een onderdeel uit van dit ritueel.

Er zijn wombkeepers die aan mannen de rite of the Womb doorgeven,
mijn keus is om dat (nog) niet te doen.

Nu is het moment aangebroken dat elke vrouw zich mag herinneren wie ze werkelijk is. De baarmoeder is heilig en vanuit daar worden we allemaal geheeld.
Jouw gevoel van zelfvertrouwen, eigenwaarde en veiligheid kan weer volop stromen.
Zodra je de Rite ontvangen hebt, mag jij dit geschenk van heling en transformatie doorgeven, als je voelt dat je er aan toe bent.

Bij mij was dat na bijna 24 maanden.
Toen voelde ik dat de tijd aangebroken was om dit prachtige ritueel zelf aan andere (kwetsbare en verdrietige) vrouwen door te geven. Met liefdevolle, oprechte aandacht vanuit mijn hart.

Voel je welkom met alles wat bij je hoort, wat je bij je draagt.